Vraag nu uw gratis offerte aan voor het plaatsen van zonnepanelen!

Elke woning is uniek, wij maken voor u een vrijblijvende offerte op maat van uw woning en wensen.

Smart Solar Energy

Smart Solar Energy is opgericht in 2013 en beschikt over 3 ervaren werknemers. Zaakvoerder Kevin Cockhuyt werkt eveneens mee.

Smart Solar Energy is vooral actief in West- en Oost Vlaanderen om uw woning te voorzien van zonnepannelen en zodoende groene energie. Daarvoor kiezen we voor kwaliteitsmaterialen met oog voor afwerking aan de scherpste tarieven.
Wij differentiëren ons op de markt door onze flexibiliteit en snelle service die 7/7 bereikbaar is.

Om de hoogste kwaliteit aan te leveren van plaatsing, afwerking & aansluiting werken we voor onze panalen en omvormers uitzonderlijk met topmerken zoals: LG Solar, Sunpower, BenQ, Panasonic, SMA, SAJ, SolarEdge & Fronius.De klant staat bij ons bovenaan, wij nemen voor u alles uit handen zodat u zorgeloos kunt genieten van uw investering in zonnepanelen en groene energie!

 

Wat zijn zonnepanelen?Wat zijn zonnepanelen?

Een zonnepaneel of fotovoltaïsch paneel, kortweg PV-paneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Hiertoe wordt een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van "duurzame energie". Het op deze wijze opvangen en omzetten van zonne-energie wordt kortweg zon-PV genoemd (PV van photovoltaic cell).

Een zonnepaneel moet niet worden verward met een zonnecollector. Deze is op een ander principe gebaseerd, namelijk opwarming van een stromend medium, meestal water. In de praktijk werkt men meestal met standaardpanelen van bijvoorbeeld 60 vierkante zonnecellen van elk 156 mm zijde, wat overeenkomt met een afmeting van het paneel van ongeveer 1,6 m². De zonnecellen worden met elkaar verbonden in fotovoltaïsche panelen of pv-modules. Het fotovoltaïsche systeem bestaat uit:

  • zonnepanelen
  • een aangepaste draagstructuur


Hoe werken zonnepanelen?Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel zet opgevangen zonlicht om in bruikbare elektriciteit. Voor deze omzetting wordt een omvormer gebruikt.
De samenstelling van een volledige fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) bestaat uit de zonnepanelen zelf, de draagstructuur om de panelen op het dak te monteren, bekabeling en kabelgoten, en ten minste één omvormer die de opgewekte zonne-energie/gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Deze wisselstroom wordt dan op uw lokaal netwerk gebruikt voor allerhande elektrische toestellen. De overtollige stroom wordt naar het publiek netwerk gestuurd.


Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen is afhankelijk van uw jaarlijks energieverbruik. Panelen hebben een gemiddeld rendement van 85%. Dit betekent dat de totale capaciteit van de zonnepanelen installatie 15-20% hoger moet zijn dan het energieverbruik op jaarbasis. Hetgeen u dan te weinig aan stroom opwekt met de installatie wordt aangevuld met gewone stroom van uw energieleverancier. Produceert u daarentegen teveel groene stroom dan zal u dankzij een terugdraaiende teller besparen op uw energiefactuur.

Hou er zeker rekening mee dat u voor de elektriciteit die u ‘teveel’ produceert geen vergoeding ontvangt. Als u meer produceert dan u effectief verbruikt, zal uw factuur worden opgemaakt alsof er niets werd verbruikt. Uw meterstand bij het moment van de opname is dan het nieuwe startpunt. Met deze meteropname zal uw meterstand een jaar later vergeleken worden.

Vraag nu uw gratis offerte aan voor het plaatsen van zonnepanelen!
Offerte aanvragen